Phishing Simulatie
Phishing: het is een vorm van een cyberaanval die helaas veel voorkomt bij organisaties. Phishing is een manier waarbij valse e-mails of telefoontjes worden gebruikt door aanvallers met als doel om gevoelige informatie te ‘stelen’. Denk aan informatie als betaalgegevens, wachtwoorden en persoonlijke gegevens. Gelukkig is er wel een manier om phishingaanvallen lastiger te maken, namelijk met: Phishing Simulatie. En PCI helpt je hiermee verder.
Het doel achter Phishing Simulaties voor organisaties om te achterhalen hoeveel medewerkers binnen de organisatie gevoelig zijn voor phishingaanvallen. Dit om deze medewerkers bewust te maken van de gevaren van phishing en hoe deze gevaren te herkennen zijn. Ook kan het helpen om zwakke, of gevoelige, plekken te ontdekken in de beveiliging van je organisatie. Op deze manier kunnen immers verdere beveiligingsmaatregelen worden verbeterd.
Wat Phishing Simulatie zo belangrijk maakt, is dat het in deze tijd een van de meest voorkomende vormen is van cyberaanvallen. En waar het tot kan leiden? Gegevensdiefstal, financiële verliezen en schade aan de reputatie van je organisaties. Allemaal gevolgen die voorkomen kunnen worden met Phishing Simulatie. Dit maakt het belang van een goede training voor medewerkers des te belangrijker om het vermogen op phishingaanvallen te herkennen en daarmee deze ernstige gevolgen te vermijden en de cybersecurity van je organisatie te versterken.
Is die aanmaning echt of nep? En wat zijn precies de gevaren als ik op een link in een verdachte mail klik? Phishing is dé digitale dreiging voor organisaties. Zijn jouw medewerkers in staat phishing te herkennen en de dreiging het hoofd te bieden? Als medewerkers zich meer bewust zijn van mogelijke digitale gevaren neemt de veiligheid van jouw bedrijfsinformatie toe. Test het periodiek met onze phishing simulaties en maak medewerkers bewust van de risico’s.
Jij kiest de mail die jouw medewerkers zullen ontvangen en PCI doet de rest. Van versturen tot rapportage. Kies uit een ruime selectie van onze bestaande en meertalige phishing-templates. Liever een maatwerkmail? Deze stemmen we dan volledig met je af.
Laten we eerst een stapje terug zetten. Want wat is Phishing Simulatie? Bij Phishing Simulatie wordt een methode gebruikt om medewerkers binnen een organisatie te trainen op hun vermogen om phishing e-mails te herkennen en aanvallen te voorkomen. Hiermee krijgt de organisatie dus inzicht hoe medewerkers omgaan met mailtjes die kunnen duiden op phishing en wordt daarmee de informatie binnen organisaties beter beveiligd.
Medewerkers ontvangen een e-mail met een veilige “besmette” link, het moment daarvoor kiezen we samen. Al onze voorbeeld phishingmails bevatten phishingkenmerken. Wordt er geklikt? Dan komt men terecht op een landingspagina met feedback en tips over hoe phishing in het vervolg kan worden herkend.
Een phishing simulatie is dus tegelijkertijd een bewustwordingsmoment. De phishing simulatie kan ook gecombineerd worden met onze online Security Awareness training voor een langduriger bewustwordingstraject.
Vraag de phishing simulatie aan
Een fout is zo gemaakt, maar de gevolgen zijn groot. Denk aan ransomware of datalekken. En vergeet daarbij ook de financiële en imagoschade niet.
Benieuwd naar het vermogen van jouw medewerkers om phishingaanvallen te herkennen? PCI helpt je verder met onze Phishing Simulatie. Een eenmalige Phishing Simulatie geeft je inzicht in de huidige situatie van jouw organisatie. Door periodiek een phishing mail te sturen krijg je meer inzicht in het alertheidsniveau van medewerkers over een langere periode. Hiervoor bieden we verschillende voordeelpakketten aan. Benieuwd naar het pakket dat het beste aansluit op jouw organisatie en wensen?
We adviseren je graag over het verhogen van de veiligheid van jouw bedrijfsinformatie.
Zo werkt Phishing Simulatie
Bij PCI begrijpen we dat phishingaanvallen een ernstige bedreiging vormen voor organisaties. Daarom bieden wij gespecialiseerde phishing simulatie-oplossingen om deze risico’s effectief aan te pakken. Onze jarenlange ervaring als Managed Service Provider (MSP) op het gebied van cybersecurity maakt ons de ideale partner voor phishing simulaties. We hebben uitgebreide kennis van de nieuwste trends en technieken die door aanvallers worden gebruikt, waardoor we realistische scenario’s kunnen creëren die vergelijkbaar zijn met echte phishingaanvallen.
Bij PCI begrijpen we dat elke organisatie uniek is en verschillende beveiligingsbehoeften heeft. Daarom passen we onze phishing simulaties aan op basis van specifieke branches, bedrijfsgroottes en beveiligingsniveaus. Hierdoor kunnen we een gepersonaliseerde aanpak bieden die optimaal aansluit bij de behoeften en risicoprofielen van onze klanten.
Wil jij jouw organisatie voorzien van de beste IT veiligheid? Laat PCI je verder helpen. Wij bieden op maat gemaakte oplossingen voor ieder IT-vraagstuk. En dat binnen iedere branche. We luisteren naar je vraagstuk en proberen een IT-oplossing te bedenken die aansluit op jouw organisatie en wensen. Creëer een veilige werkomgeving met PCI.
Benieuwd naar de mogelijkheden voor jullie organisatie als het gaat om de juiste veiligheid? PCI helpt je verder. Zo kunnen jij en je collega’s altijd aan de slag binnen een optimale werkomgeving. Van de juiste verbindingen en ruimtes tot de benodigde privacy en devices. PCI helpt iedereen op de beste manier te laten werken. Voor ieder vraagstuk op het gebied van IT, AV en print hebben wij een op maat gemaakte oplossing.
Vul ons contactformulier in, dan nemen wij snel contact met je op om je zo optimaal van dienst te zijn.
Wil jij binnen je organisatie gebruik maken van LED-schermen en ben je benieuwd hoe PCI je daarbij kan helpen? Of ben je benieuwd naar de beste mogelijkheden voor jouw organisatie? Vraag vrijblijvend advies aan een van onze specialisten of vraag een offerte op maat aan. Onze specialisten denken mee met een passende oplossing voor jouw organisatie.
Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
PCI helpt je verder. Altijd en overal.
Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem contact met mij op en ik help je graag verder.
Download onze gratis whitepaper over de drie grootste security risicos in de maakindustrie voor waardevolle inzichten. Laat je gegevens achter en ontvang de whitepaper.
Phishing simulatie is een proactieve benadering om de weerbaarheid van een organisatie tegen phishingaanvallen te vergroten. Het is een gecontroleerde en veilige methode om medewerkers te trainen en bewustwording te creëren over de gevaren van phishing.Bij phishing simulatie worden realistische phishingaanvallen gesimuleerd, zoals valse e-mails, telefoontjes of andere vormen van digitale communicatie. Deze simulaties worden uitgevoerd door een betrouwbare partner, zoals een Managed Service Provider (MSP) die gespecialiseerd is in cybersecurity.
Er zijn verschillende redenen waarom organisaties ervoor kiezen om phishing simulatie te implementeren:
Het is belangrijk om te weten dat de kosten kunnen variëren afhankelijk van de specifieke behoeften van de organisatie, de complexiteit van het project en de omvang van de diensten die worden geleverd door PCI. Hier zijn echter enkele elementen die vaak worden overwogen bij het bepalen van de kosten:
Phishing Simulatie is een gestructureerd proces dat bestaat uit verschillende stappen. In grote lijnen gaat het als volgt:
Om de resultaten van de phishing simulatie te achterhalen, worden verschillende methoden en technieken gebruikt. Enkele manieren waarop de resultaten worden verkregen, zijn middels: tracking van klikgedrag, inlogpogingen en invoer van gegevens, terugmeldingen van medewerkers, analyse van responspercentages en rapporten en statistieken.
Deze resultaten bieden waardevolle inzichten in de reacties van medewerkers, identificeren zwakke punten en helpen bij het ontwikkelen van gerichte maatregelen om de weerbaarheid tegen phishingaanvallen te verbeteren.
De exacte manier waarop de inzichten worden gedeeld, hangt af van de voorkeuren en vereisten van de organisatie. Het is belangrijk dat de gedeelde informatie begrijpelijk en bruikbaar is, zodat de organisatie actie kan ondernemen om de beveiliging tegen phishingaanvallen te verbeteren.